Депутати збирають підписи за продовження їхнього життя

Четвер, 7 жовтня 2010, 12:34
 

У парламенті депутати збирають підписи за зміни до Конституції, які передбачають подовження повноважень Верховної Ради.

Про це розповів журналістам представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко.

"Ми сьогодні збирали підписи для того, щоб унормувати терміни повноважень депутатів місцевих рад та сільських селищних і міських голів. Там має бути відповідь на дискусію, яка розгорнулася навколо повноважень Верховної Ради", - сказав він.

"Чи мають вони бути 5 років, на які нас обрали, чи вони мають бути 4 роки, як зараз передбачено текстом Конституції. І нам треба поставити крапку в цій дискусії", - додав Мірошниченко.

За його словами, питання щодо терміну повноважень Верховної Ради треба врегулювати внесенням змін до перехідних положень Конституції.

За словами Мірошниченка, відпрацюванням проекту займатиметься тимчасова спеціальна комісія щодо адаптування законодавчих актів рішенню КС.

"Сьогодні наша ТСК збереться, ми відпрацюємо усі ініціативи, які надходитимуть, і проаналізуємо, що уже не викликає заперечень, і може бути спрямована до КС з тим, щоб він визначався на предмет відповідності 13 розділу", - сказав він.

В свою чергу лідер фракції ПР Олександр Єфремов зазначив, що необхідна кількість підписів для реєстрації в парламенті відповідних змін до КС вже зібрана.

За його словами, "сьогодні завтра" парламент прийме відповідний проект постанови.

За конституцією 1996 року, законопроект щодо внесенні змін до конституції може бути представлений до ВР президентом або не менш 150 депутатів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування