Янукович хоче виміняти в Росії трубу на родовища

Четвер, 7 жовтня 2010, 12:51

Президент Віктор Янукович проти злиття "Нафтогазу" з "Газпромом".

Про це він заявив в інтерв'ю "Le Figaro", коментуючи готовність Володимира Путіна знизити ціни на газ для України в обмін на злиття двох компаній.

"Ми обговорюємо з Росією створення спільного підприємства, але це не означає злиття двох структур. Нас найбільше цікавить можливість добувати газ на території Росії і транспортувати його в Україну. Натомість Росія зацікавлена отримати доступ до управління нашою газотранспортною системою. Ми готові обговорювати ці питання з Росією", - наголосив Янукович.

"Цілком ймовірно, що Україна і Росія досягнуть згоди щодо спільної модернізації наших газогонів,  а також на спільне управління новими гілками газотранспортної системи", - сказав він.

"Наша мета - відновити довіру між постачальником Росією, споживачем Європою і Україною як посередником. Ми робитимемо все, щоб поновити цю довіру", - додав президент.

На запитання, чи не боїться він, що Росія через газ намагається покласти руку також на інші сектори української економіки, зокрема атомну енергетика і літакобудування, Янукович сказав, що "Росія звісно шукає як розширити свій вплив в Україні, і це природно".

"Втім, так само природно, що Україна захищає свою незалежність в галузях ,які ви назвали. Ці принципи ясні і ніколи не будуть об'єктом торгівлі. Я повторюю: розвиток економічних стосунків з Росією не поставить під питання національні інтереси і незалежність України", - сказав президент.

При цьому Янукович поскаржився, що попередня влада довела стосунки з Росією до жахливого стану, коли товарообіг впав з 40 до 13 мільярдів доларів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News