У БЮТ вважають, що скандалом із Ляшком б'ють по силі Тимошенко

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 11:26


Депутат від БЮТ Андрій Шкіль вважає появу в інтеренеті скандальних роликів за участю БЮТівця Олега Ляшка "чорним піаром".

"Будь-які записи подібного роду, які з'являються напередодні виборів, є відвертою спробою вдарити по нашій політичній силі й понизити наш рейтинг", - сказав він у коментарі газеті "Комерсант-Україна".

"Ляшко подав заяву в прокуратуру, і ми будемо чекати результатів розслідування", - додав Шкіль.

Як відомо, 6 жовтня, в інтернеті з'явилося відео 17-річної давнини, де Ляшко розповідає слідчому прокуратури про свій гомосексуальний зв'язок із високопоставленим чиновником, якого він називає "Боря".

У той же день Ляшко заявив, що прокоментує появу даного відеозапису на прес-конференції в четвер, але вона не відбувся.

За інформацією "Комерсанта", виступити з офіційною заявою у Верховній Раді Ляшку заборонили керівники фракції БЮТ.

"По-перше, він не прийшов сьогодні на засідання фракції й не попросив ніякої підтримки. А по-друге, у нас мудро розсудили, що подібні заяви були б сприйняті суспільством, м'яко кажучи, неоднозначно", - сказало джерело у керівництві фракції.

Сам Ляшко спростував достовірність запису у письмовій заяві, назвавши її "фальшивкою", сфабрикованою завдяки "технічному прогресу" й "чудесам" монтажу.

"Зараз я з'ясовую, кому вигідна ця фальшивка, і вже звернувся в Генеральну прокуратуру з проханням розібратися, хто автор цього відео", - сказав він газеті.

У прес-службі Генпрокуратури підтвердили, що Ляшко звернувся до них із заявою. За інформацією газети, Ляшко особисто приніс у ГПУ заяву, в якій просить перевірити достовірність відеофрагментів, а також пояснити, яким чином вони потрапили у ЗМІ.

21 червня 1993 року Олег Ляшко був затриманий за підозрою у вчиненні розкрадання.

9 грудня 1994 року судова колегія у кримінальних справах Київського міського суду винесла вирок, у якому визнала Ляшка, який працював до арешту головним редактором газети "Комерційні вісті", винним у скоєнні злочинів, передбачених ст. ст. 86-1, 191, 194 ч. 3 КК України.

Суд визнав Ляшка винним у "розкраданні державного майна на суму 1 млн. 300 тисяч крб. і колективного - на суму 1 млн. 100 тисяч крб.", і засудив до 6 років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна.

Через півроку Верховний суд скоротив строк ув'язнення до 4 років.

На свободу Ляшко вийшов у травні 1995 року за амністією у зв'язку з 50-річчям Перемоги, а в 1998 році судимість із нього була знята.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування