Могильов не хоче шукати призовників-втікачів

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 12:13
Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов прогнозує підвищення зарплати всім працівникам міліції мінімум на тисячу гривень.

Як заявив він в інтерв'ю газеті "Факти", "це відбудеться не тільки за рахунок фонду заробітної плати, а й за рахунок тих коштів, які йдуть на забезпечення співробітників транспортом, бензином, пільгами".

"Тому нашу чисельність потрібно доводити до оптимальної, тобто до 200 тисяч, якщо МВС буде виконувати ті ж функції, що й зараз", - сказав міністр, зазначивши, що чисельність міліції складає на даний момент трохи більше 295 тисяч осіб.

За його словами, скорочення в міліції "вже йде". "Апарат МВС ми вже відсотків на 15 зменшили. Але все будемо робити поетапно, попутно скорочуючи прийом на роботу в міліцію. Реформа продовжиться не рік і не два", - сказав Могильов.

"У нас працює досить багато людей, які незабаром підуть на пенсію, якусь частину співробітників перекваліфікуємо, підшукаємо їм роботу. Управлінський апарат завжди знайде собі застосування в житті", - вважає міністр.

Могильов зазначив, що "будь-яка людина, яка має досвід роботи в правоохоронній системі, затребувана".

"Якщо ми хочемо мати якісну міліцію, потрібно знаходити можливості підвищувати зарплату діючим працівникам. Можливо, доведеться відмовитися від багатьох функцій, які міліція виконує зараз - техогляду, видачі посвідчень", - сказав він.

"Я, наприклад, не вважаю, що доставляти у військкомати тих, хто переховується від призову до армії, - це функція міліції. Ось оголосять людину в розшук - тоді нехай міліція займається", - зазначив міністр.

Могильов також вважає, що у міліцейській системі "забагато генералів". "По-моєму, близько 50 осіб", - додав він.

Відповідаючи на питання, скільки генералів залишиться після скорочення, міністр сказав: "Ми зараз тільки опрацьовуємо принципи реформування...Так. Звичайно, я розумію, що наживаю ворогів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування