Янукович каже: всі виграли від його відмови від членства в НАТО

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 13:15


Президент Віктор Янукович прагне участі України у створенні європейської системи колективної безпеки.

Про це Янукович заявив під час виступу у Французькому інституті міжнародних відносин у Парижі.

"Рішення, що Україна є позаблоковою країною, окреслило формат участі України в створенні європейської системи безпеки. Ми пропонуємо активну участь України в цьому процесі", - сказав Янукович.

"Я вчора на зустрічі з президентом Саркозі, сьогодні у французькому парламенті підкреслив, що місце таких позаблокових країн, як України, в цій системі має бути знайдене", - додав президент України.

Окрім того, він заявив про необхідність "ще раз підкреслити гарантії безпеки Україні як державі, яка добровільно відмовилася від ядерного потенціалу".

За словами Януковича, після його перемоги на виборах президента "стосунки України з НАТО є комфортними для України і НАТО".

"Ми займаємо активну позицію в відбудові прагматичних стосунків з НАТО, участі України в миротворчих місіях, боротьбі з тероризмом тощо", - сказав Янукович.

Як відомо, попередник Януковича на посаді президента Віктор Ющенко домагався членства України в НАТО, однак після виборів президента закон про засади зовнішньої та внутрішньої політики визначив Україну як "позаблокову державу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...