Російський охоронець Януковича у "чорному списку"

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 13:48
Начальника президентської охорони В'ячеслава Заневського виключили з Національної асоціації тілоохоронців Росії.

Про це пише "Газета по-київські".

"Колишні колеги Заневського з Національної асоціації охоронців Росії відгукуються про нього, як про людину, якій не можна довіряти. Навіть включили його в "чорний список" персон нон грата", - йдеться у публікації.

"Ось що написано на сайті nastrussia.ru про Заневського: "22 квітня 2002 Заневський рішенням асамблеї НАСТ Росії виключений з організації за непрофесійні дії з проведення тренувального курсу та подальшу деструктивну діяльність", - зазначає видання.

У свою чергу керівник штаб-квартири НАСТ в Москві Олексій Фонарьов заявив: "Те, що Заневський зараз працює в Україні, - проблеми Служби безпеки України. З ним я не спілкуюся. Для НАСТ персони нон грата - це люди, яких наша асоціація вважає ненадійними".

"Заневський був одним із адміністративних керівників НАСТ і поводився некоректно по відношенню до інших керівників. В Україні, наскільки я знаю, Заневський почав працювати, коли почалася передвиборна кампанія президента", - зазначив він.

Як відомо, Заневський є громадянином Росії.

Крім того, колишній заступник глави СБУ Олександр Скіпальський заявив: "Янукович має розуміти, що Заневський - громадянин іншої держави, і завжди може бути витік інформації".

"Громадянин Росії за Конституцією зобов'язаний служити своїй державі і своїм спецслужбам. Знаючи специфіку роботи розвідки РФ, думаю, вони обов'язково скористаються можливістю отримати секретну інформацію з перших вуст", - сказав він.

"Навіщо президенту Януковичу чуже око у своїй команді? Кожна розвідка мріяла б мати свою людину при президенті сусідньої держави. А тут такий подарунок", - зазначив Скіпальський.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування