Кучма хоче, щоб Янукович ще і розганяв парламент

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 16:33

Леонід Кучма схильний вважати позитивом повернення до Конституції 1996 року, якщо це допоможе президентові й урядові проводити реформи.

Про це він заявив у Харкові під час зустрічі зі студентами ХАІ, відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна".

У той же час Кучма залишається прихильником розширення права глави держави на розпуск парламенту.

"Якщо президент вважає, що він себе буде почувати більш упевнено, якщо дійсно те, що він задекларував, і є кроки в цьому напрямку - від політики популізму, як було в часи Юлії Володимирівни, уряд, президент разом з парламентом приступлять до непопулярних абсолютно реформ, без яких рух уперед неможливий, я буду тільки аплодувати, і вважати, що реформа (повернення  Конституції 1996) допомогла", - сказав він.

За словами Кучми, "ідеальних Конституцій у світі немає", і гарною він буде вважати будь-яку Конституцію, що виконується. Однак, екс-президент згоден із тим, що зараз, "у перехідний період", потрібна більш сильна влада.

Кучма висловив переконання, що "обов'язково буде внесено і доповнення в Конституцію 1996 року про право розпуску президентом парламенту, якщо не буде більшості, тому що не завжди буде президент від однієї партії й у парламенті більшість від цієї партії".

"Життя вносить свої корективи, і колись, через 5, 10 років зміни конфігурації парламенту обов'язково будуть", - сказав Кучма.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News