Янукович натякнув, що він вже не зупиниться

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 22:29
Президент Віктор Янукович вважає, що в Україні має пройти модернізація всіх сфер життя.

"Модернізація нашої країни у всіх сферах життя - це те, що ми зараз повинні зробити", - сказав він в інтерв'ю програмі Шустер Live, яке транслювалося у запису.

"Той процес, який почався з наведення порядку в багатьох сферах життя нашої держави, його вже не зупинити", - зазначив президент.

"Сюди відноситься і судова реформа, до якої зараз додасться реформа кримінальної юстиції. Звичайно, і пакет антикорупційних законів готовий і він дуже скоро буде винесений на Верховну Раду", - заявив Янукович.

"Модель розвитку нашої держави, вона абсолютно для нас зрозуміла - інноваційно-інвестиційна модель розвитку нашої держави", - додав він.

Президент вважає, що в України є "величезна кількість сировини, яке не переробляємо". "Ми торгуємо сировиною та напівфабрикатами. Нам потрібно збільшувати обсяг готової продукції, продукції з високою додатковою вартістю", - сказав Янукович.

Крім того, за словами президента, "корупція - це ворог народу і ворог бізнесу". "Ми поставили такий рубіж - на 92% скоротити всі дозволи", - заявив він.

"На кожному цьому питанні сидить чиновник, чиновничик, який за кожен підпис бере хабарі", - зазначив президент. За словами Януковича, бюрократи "маскуються зараз, в тому числі і під демократів".

Крім того, він заявив, що закон про соціальні гарантії не скасований і виконується.

"Ми за пенсіями, за зарплатами знаходимося нижче Росії набагато, нижче Білорусі, нижче Казахстану. І це відбулося за останні п'ять років", - сказав президент.

"Ми повинні всі наші дії направляти на те, щоб підняти рівень соціальних гарантій, підняти зарплати, пенсії. І вирішувати цю проблему, природно, потрібно тільки за однієї умови - якщо ми переможемо кризу економічну", - заявив Янукович.

"Те, що ми зараз на 5% підняли обсяг ВВП - це, звичайно, гріє наші амбіції якось, це добре. Але занадто великий розрив, дуже ми відстали", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування