Тимошенко хотіла відмінити політреформу від ейфорії на Майдані

Субота, 9 жовтня 2010, 13:50

Юлія Тимошенко стверджує, що намагалась скасувати політреформу у 2005 році під впливом ейфорії Майдану.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Під час революції я, як і більша частина українського суспільства, була в повній ейфорії з приводу перспектив, що відкриваються перед країною. Я вірила в можливість побудови близької до досконалості країни. Спираючись на безпрецедентну підтримку народу, можна було якісно провести конституційну реформу", - заявила вона.

"Але момент був бездарно прогаяний, цю Конституцію зробили не предметом осмисленої реформи, а розмінною монетою в домовленостях за лаштунками Майдану, за спиною народу, який там мерз", - зауважила лідер "Батьківщини".

"Нові конституційні зміни, як ви пам'ятаєте, набрали чинності не відразу. Поки цього не сталося, я намагалася через Конституційний суд скасувати їх, щоб здобути політичну можливість провести справжню реформу", - пояснила Тимошенко.

"Сьогодні ситуація зовсім інша. Через шість років час запустили назад. Кілька мантій із ланцюгами умертвили Конституцію, яка була далеко не досконала, але все-таки вважалася певним рухом уперед порівняно з редакцією 96-го року. Як на мене, це виходить за рамки права та здорового глузду", - зазначила лідер "Батьківщини".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування