Україна подасть до суду, якщо її дискредитуватимуть темою підкупу за Євро-2012

Понеділок, 1 листопада 2010, 08:41

Україна може звернутися в "західні суди" у зв'язку з обвинуваченнями в підкупі членів УЄФА для отримання права на проведення фінального турніру Євро-2012.

Про це заявив віце-прем'єр з Євро-2012 Борис Колесніков газеті "Сегодня", коментуючи звинувачення з боку кіпрського футбольного функціонера Спіроса Марангоса.

"Переконаний, що західні суди поставлять цього товариша на місце", - сказав він.

"Я впевнений, що Україна нікого не підкуповувала. Наша заявка була виграна чесно, тим більше, що у голови УЄФА з моменту його обрання була публічна позиція - великий футбол повинен просуватися на схід Європи. Тому тут ми маємо, як кажуть, "хибний виклик", - запевнив Колесніков.

"Інша справа, що йдеться не про чиюсь дурість - ідеться про імідж і престиж нашої країни. Так можна дискредитувати будь-яку країну в світі. Якби був хоч один відсоток правди, давно б у нас чемпіонату не було", - підкреслив Колесніков.

"І якщо буде тривати ця кампанія з дискредитації країни, то Україна також звернеться в суди", - заявив він.

Незважаючи на те, що раніше Колесніков критикував президента Федерації футболу України Григорія Суркіса за його політику в українському футболі, зараз віце-прем'єр сказав:

"У справі з цим скандалом немає Суркіса чи Колеснікова, є Україна - і тому ми будемо битися до кінця. Нападки на країну повинні об'єднати й об'єднають усіх українців. Імідж України ніхто не дасть опустити".

На запитання, кому може бути вигідне розкручування скандалу, віце-прем'єр відповів: "Не хочу звинувачувати когось, але особисто для мене була дуже дивною заява Марангоса, що він буде щасливий, якщо чемпіонат віддадуть Італії. А чому Італії, а не Хорватії з Угорщиною?!".

Минулого тижня з посиланням на Марангоса італійська преса назвала ім'я того, хто нібито заплатив по 2-3 млн євро чотирьом членам виконкому УЄФА, - глави української федерації Григорія Суркіса.

Однак сам Марангос заявив, що не називав "імена тих, хто давав хабар", сказавши, що йому ці слова приписали італійські журналісти, і він подасть на них до суду.

Тим часом, УЄФА вже подав офіційний позов у Швейцарський кримінальний суд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування