Медведько може зберегти своє крісло

Понеділок, 1 листопада 2010, 09:48
Олександр Медведько може зберегти за собою посаду генерального прокурора.

Про це пише газета "Дело".

"Кілька опитаних людей неофіційно висловили думку, що президент з високим ступенем ймовірності може зберегти посаду за чинним прокурором. Одним з факторів, крім іншого, може слугувати підтримка з боку опозиції у Верховній Раді", - пише газета.

Видання зазначає, що "Медведька, на відміну від інших претендентів, депутати вважають рівновіддаленим від усіх політичних сил".

Таку думку, зокрема, висловили і представник "Народної Самооборони" Геннадій Москаль, і БЮТівець Віктор Швець.

"Такий вибір буде вигідний і самому президенту Віктору Януковичу, оскільки продемонструє його аполітичність", - йдеться у публікації.

"Публічно оцінювати, хто все-таки ближче до крісла генерального прокурора, ні в прокуратурі, ні в адміністрації президента не беруться. Співрозмовники пояснюють це тим, що згідно з" української політичної традиції ", назвав ім'я - зіпсував кар'єру", - відзначає видання.

Крім того, за інформацією газети, великі шанси стати генпрокурором має перший заступник Медведька Віктор Пшонка.

Як відомо, термін повноважень Медведька спливає 4 листопада. У той же час, як пише видання, "подання президента з ім'ям кандидата на пост генпрокурора до кінця тижня може не з'явитися".

"У цьому випадку виконувати обов'язки глави правоохоронного органу буде перший заступник Віктор Пшонка", - йдеться у публікації.

У той же час, "один з представників прокуратури припустив, що Янукович до моменту визначення з кандидатурою нового генпрокурора може своїм указом призначити виконуючим обов'язки самого Медведька".

"У будь-якому випадку, за законом, ні Пшонка, ні Медведько не зможуть перебувати в положенні виконуючого обов'язки більше двох місяців. За цей термін президент повинен буде подати на погодження до Верховної Ради обрану ним кандидатуру", - зазначає видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування