СБУ хоче зняти недоторканність із депутата, пов'язаного з банком?

Середа, 10 листопада 2010, 14:51

Народним депутатом, із якого влада хоче зняти депутатську недоторканність, найімовірніше, є Олександр Шепелєв.

Про це повідомляють джерела "Дзеркала тижня" у СБУ й ГПУ.

За даними видання, намір СБУ зняти із Шепелєва депутатську недоторканність пов'язаний, насамперед, із його діяльністю в "Родовід Банку".

Сам Шепелєв сказав газеті, що не знає, з якого саме нардепа СБУ хоче зняти недоторканність. А говорячи про можливість зняття недоторканності з нього, заявив: "А за що? Мене ніхто нікуди не викликав, ніхто нікуди не запрошував".

Реклама:

Як відомо, колишнього тимчасового адміністратора "Родовід Банку" Сергія Щербину обвинувачують у розтраті 40 мільйонів гривень, спрямованих на оренду й ремонт будинку в центрі Києва. За даними газети "Дело", власницею цього будинку стала дружина Шепелєва.

За даними відкритих джерел, у будинку, що знаходиться у центрі Києва, банк планував розмістити свій центральний офіс, але так і не переїхав на нове місце.

"Таким чином, фінустанова заплатила за оренду, якої насправді не було", - вважають у слідчому управлінні Служби безпеки.

ВІДЕО ДНЯ

Ця будівля була побудована на гроші "Європейського банку раціонального фінансування", головними акціонерами якого були Шепелєв і його дружина Галина Шепелєва.

Як розповів Шепелєв, договір про оренду цього будинку був підписаний між "Родовід Банком" та "Європейським банком раціонального фінансування" ще в 2006-2007 роках. У той час у ньому велися ремонтні роботи, і заселення відкладалося.

Згодом будинок був декілька разів перепроданий, але минулого року він повернувся до колишніх господарів, ставши повною власністю Галини Шепелєвої. Олександр Шепелєв стверджує, що в діях одержувача орендної плати все було повністю законно.

У жовтні 2008 року тодішній керівник Служби безпеки Валентин Наливайченко звинуватив Шепелєва у спробах зробити банкрутом "Промінвестбанк".

"Ця група людей за поточний рік вивела за кордон близько 400 мільйонів гривень, зокрема через банк "Уніком" (Донецьк), власником якого є громадянин України, народний депутат Олександр Шепелєв", - заявив тоді Наливайченко.

Голова СБУ Валерій Хорошковський 9 листопада цього року заявив, що Служба безпеки найближчим часом планує звернутися до Генпрокуратури з поданням щодо зняття недоторканності з одного з народних депутатів. Хорошковський не назвав ім'я цього депутата, зазначивши, що "багато корупційних зв'язків пов'язано з парламентом".

Шепелєв був вибраний до парламенту VI скликання від БЮТ, але 21 вересня 2010 року було оголошено про виключення з фракції БЮТ 28 депутатів, серед яких був і Шепелєв, а 5 жовтня 2010 року голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про його перехід у фракцію Партії регіонів.

Шепелєв - член парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності, а також член спеціальної контрольної комісії ВР із питань приватизації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування