Пшонка продовжує перебудовувати Генпрокуратуру під себе

П'ятниця, 12 листопада 2010, 10:22

Генпрокурор Віктор Пшонка понизив на посаді Віталія Щоткіна і призначив своїм заступником прокурора Криму Степана Молицького.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", Пшонка звільнив Щоткіна з посади свого заступника і призначив його першим заступником начальника Головного управління організаційного й правового забезпечення ГПУ.

Відповідним наказом генпрокурор підписав 10 листопада.

При цьому Молицький зберіг за собою посаду прокурора Криму - він буде суміщати дві посади.

Щоткін же сказав виданню телефоном: "Я зараз у відпустці".

На запитання, чи знає він про кадрові перестановки в Генпрокуратурі й про те, що в нього вже нова посада, Щоткін відрізав: "Не знаю й знати не хочу! Так можете й передати всьому народу України".

Щоткін був заступником генпрокурора з листопада 2005 року.

Останні півтора року він курирував у ГПУ слідчий напрямок: з липня 2009 до липня 2010 року відповідав за нагляд над слідчою роботою в ГПУ, а з липня 2010 року - за територіальне слідство (нагляд над розслідуваннями, що ведуться співробітниками Головного управління з розслідування особливо важливих справ, був переданий під контроль заступника генпрокурора Рената Кузьміна).

Про те, що Щоткін може втратити посаду заступника генпрокурора, джерела говорили ще на початку серпня, але тоді йому вдалося зберегти посаду - нібито завдяки заступництву перед президентами тодішнього генпрокурора Олександра Медведька.

Після відставки Медведька свої посади в керівництві ГПУ зберегли чотири заступники генпрокурора: Ренат Кузьмін, Віктор Занфіров, Євген Блажівський і Юрій Ударцов. Ще трьох - Михайла Гаврилюка, Віктора Войцишена і Степана Молицького - призначив Пшонка.