"Регіонам" не подобається, як опозиція за гроші грантів обливає їх брудом

Понеділок, 15 листопада 2010, 12:17

Опозиційні сили звернулися до міжнародних фінансових організацій з проханням жорстко контролювати використання коштів, які виділяються для України.

Про це на погоджувальній раді заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Ми не проти допомоги, ми знаємо, що це дешевий вигідний кредит, але останні публікації у ЗМІ кидають тінь на країну, чиновників і уряд", - сказав він.

"Сьогодні відбулося засідання ради опозиції, і її лідери висловили за звернення до ради директорів МВФ, FATF та інших міжнародних інституцій стосовно виділення кредиту за умови ретельного моніторингу використання цих коштів", - додав Кириленко.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов нагадав опозиціонерам, що уряд Тимошенко свого часу взяв у МВФ кредит на суму приблизно 11 мільярдів доларів, а уряд Азаров взяв лише 1 мільярд сімсот мільйонів.

"При цьому, виходячи з останньої інформації, з цього 1 мільярда 700 мільйонів один мільярд лежить в резервному фонді Нацбанку, а 700 мільйонів - на казначейському рахунку Мінфіну", - зазначив він.

"Тобто ми жодної копійки з цих коштів не витратили. Тому мотатися за грантові гроші по закордонах і обливати брудом свою державу - це остання справа", - додав Єфремов.

"Нам напевно треба вчитися у інших політиків, які всередині держави можуть вирішувати стосунки, як вони хочуть, але виїжджаючи за межі своєї держави, вони її поважають і ніколи не дозволяють собі зайвого брудного слова сказати на адресу своєї держави і своїх керівників", - сказав також він.

Українська правда