До мітингувальників під Радою приєдналися водії з сім’ями

Четвер, 18 листопада 2010, 15:01

Перевізники України приєдналися до загальнодержавної акції протесту підприємців проти прийняття нового Податкового кодексу під стінами Верховної Ради.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на громадську організацію "Спілка водіїв".

Таке рішення було прийнято на загальних зборах підприємців-перевізників з усіх регіонів України.

Разом з перевізниками до стін парламенту вийшли страйкувати і водії та члени їхніх сімей.

За словами голови правління ГО "Спілка водіїв" Сергія Овчиннікова, ухвалення Податкового кодексу в поданому Кабміном вигляді завдасть значної шкоди інтересам усім підприємцям-перевізникам.

"Сотні тисяч людей - водіїв та членів їхніх родин - залишаться без роботи і засобів для існування. Тому цей документ потребує серйозного доопрацювання", - заявив він.

"Ухвалення Податкового кодексу Азарова-Тігіпка призведе до того, що зупиняться всі автобусні перевезення пасажирів у державі, - вважає президент Союзу перевізників України Валентин Демчук.

"Адже більшість перевізників на сьогодні для здійснення підприємницької діяльності використовують систему єдиного податку. В умовах важкого економічного стану по всій державі - це чи не єдиний порятунок для їхнього бізнесу", - додав він.

Як зазначають перевізники, вони свідомо вийшли протестувати без використання транспортних засобів, аби не порушувати закон і не створювати додаткових проблем громадянам.

Однак вони сподіваються на розуміння з боку влади їхніх проблеми, які можуть виникнути в результаті прийняття нового Податкового кодексу.