Генпрокурор: Не хочу навіть говорити про звільнення Пукача

П'ятниця, 19 листопада 2010, 15:29

Слідство ще вивчає окремі обставини справи про вбивство Георгія Гонгадзе, але в цілому розслідування практично завершене.

Про це розповів генпрокурор Віктор Пшонка в інтерв'ю газеті "Факти".

"У минулу суботу я заслухав слідчо-оперативну групу, Рената Кузьміна, начальника слідчого головкому Олександра Каліфіцького... Всі вони доповіли, що слідство підійшло практично до завершення", - сказав генпрокурор.

"І хоча зроблено величезну роботу, зараз треба зробити ще більше, щоб усе ж таки не було такої замисленості: а раптом слідство чогось не доробить", - додав Пшонка.

"Я не хочу навіть обговорювати питання звільнення Пукача з-під варти", - заявив він, відповідаючи на запитання про можливість звільнення Олексія Пукача, якого обвинувачують в убивстві журналіста Гонгадзе.

Пшонка нагадав: "У січні 2011 року термін утримування Пукача під вартою, відповідно до українського законодавства, минає... Йому повинні надати матеріали для ознайомлення, а на початку січня справа має піти до суду".

На запитання, чи піде справа Пукача до суду з висновком про те, що єдиним замовником убивства Гонгадзе був покійний екс-міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко, або ж обвинувачуваних стане більше, Пшонка сказав:

"Слідство ще вивчає окремі обставини, після чого мають бути винесені процесуальні рішення".

"Поки інших напрямків у слідства немає", - додав генпрокурор.