Литвин просить всіх налаштуватися на оптимізм

П'ятниця, 19 листопада 2010, 18:47
У грудні парламент відповідно до норм законодавства ухвалить закон про Державний бюджет на 2011 рік.

Таку думку озвучив спікер Володимир Литвин в ефірі телеканалу "Рада" у п'ятницю.

"Сподіваюсь, що протягом грудня Верховна Рада разом з урядом публічно, гласно і відповідально ухвалить закон про Держбюджет на 2011 рік", - сказав він.

Спікер зазначив, що для нього є важливим, наскільки пропонований бюджет відповідатиме соціальним очікуванням людей, і чи буде цей документ "бюджетом розвитку, а не проїдання".

При цьому він додав, що суспільство має розуміти логіку закладених у бюджет параметрів соціально-економічного розвитку.

"Потрібно розуміти, що належить, з одного боку, нарощувати зусилля, аби держава могла виконувати свої соціальні зобов'язання, і водночас вести діалог з людьми, щоб було розуміння нинішньої економічної ситуації", - сказав Литвин.

Спікер закликав зосередити зусилля на виконанні чинних соціальних законів, зазначивши, що необхідно "поступово рухатися до повного виконання соціальних зобов'язань держави, але в такий спосіб, щоб люди бачили, що зроблено сьогодні і що буде зроблено завтра і на перспективу".

"Потрібно забезпечити прогнозоване, прийнятне життя в країні. Для цього необхідно відкласти в сторону різного роду політичні суперечки, сварки, з'ясування стосунків, оскільки цей суцільний негатив не додає оптимізму", - підсумував він.

Відповідаючи на запитання щодо Податкового кодексу, Литвин зазначив, що цей документ не є досконалим.

Він вважає, що необхідно дати уряду, який несе відповідальність за економічну політику, можливість реалізувати своє бачення щодо врегулювання економічних процесів, "а головне - контролювати і своєчасно поправляти, якщо ми побачимо, що ті чи інші рішення не працюють".

"Податковий кодекс - це складне рішення, і треба постійно здійснювати моніторинг, аналіз того, як будуть спрацьовувати ті чи інші норми, і вносити оперативні зміни", - сказав Литвин.

Українська правда