Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могильов вирішив, що міліція успішно склала "іспит"

Вівторок, 2 листопада 2010, 12:35

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов подякував особовому складу міліції за недопущення серйозних інцидентів під час проведення місцевих виборів.

"Хочу висловити подяку особовому складу, який спрацював гідно й склав іспит,... не допустив прояву агресії в період виборчого процесу", - сказав він у вівторок журналістам у Києві, повідомляє "Інтерфакс".

Могильов сказав, що в ході виборчої кампанії й у день голосування міліція впоралася з усіма завданнями з охорони громадського порядку.

"Ми вважаємо, що виборчий процес і день виборів пройшли спокійно", - підкреслив міністр.

Могильов повідомив, що 31 жовтня в органи внутрішніх справ надійшло 133 заяви про правопорушення, які тим чи іншим чином пов'язані з виборчим процесом. При цьому він зазначив, що в другому турі на останніх президентських виборах таких заяв було близько 250.

Голова МВС розповів, що більшість заяв у ході місцевих виборів стосувалися незначних випадків, які не вплинули на хід виборчого процесу.

"Я вважаю, що міліція забезпечила порядок на виборах, ми реагували на кожне звернення і кожна заява мало адекватну оцінку... На сьогодні немає жодного звернення, на яке б міліція не відреагувала", - заявив Могильов.

За його словами, з 11 вересня - початку виборчої кампанії - міліція порушила 29 кримінальних справ щодо порушень, пов'язаних із виборчим процесом.

За цей же період надійшло 1334 заяви, більшість із яких були пов'язані з хуліганськими проявами, нападами, пограбуваннями, об'єктами яких були люди, пов'язані з виборчим процесом.

За виявленими правопорушеннями в день виборів було порушено 2 кримінальні справи: за фактом підкупу виборців у Чернівецькій області й щодо інциденту в Харкові, коли представник однієї політичної сили вирвав скриньку для голосування.

Водночас, голова МВС відзначив зниження рівня злочинності у країні напередодні й у день виборів у місцеві органи влади: "Рівень злочинності 30-31 числа в країні був нижчим, ніж зазвичай".

Могильов пояснив це тим, що практично весь особовий склад міліції був задіяний на охороні громадського порядку, також було посилено патрулювання вулиць.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування