Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Усунені останні перешкоди на шляху революційного законопроекту

Вівторок, 2 листопада 2010, 13:44
 

Комітет з питань свободи слова ВР виконав вимогу спікера Володимира Литвина щодо закону про доступ до публічної інформації.

Засідання комітету за участі представників уповноваженого з прав людини відбулося у вівторок у парламенті.

На засіданні комітет розглянув поправки, внесені регіоналом Едуардом Павленком, а також заслухав представника уповноваженого з прав людини Володимира Яценка.

Комітет відхилив більшість поправок Павленка

Водночас сам Павленко відмовився від своєї поправки про те, щоб збільшити терміни опрацювання запиту на доступ до інформації з п'яти днів до десяти, оскільки сам президент Віктор Янукович пропонував скоротити термін до двох днів.

Також комітет ухвалив поправку, за якою орган влади безкоштовно надає копії своїх рішень у кількості до десяти сторінок, раніше у попередній редакції передбачалося безкоштовне надання 50 сторінок.

Після цього комітет проголосував за внесення поправок до порівняльної таблиці. Рішення не підтримали представники партії регіонів у комітеті: Олена Бондаренко і Володимир Ландік.

"Я поінформую голову Верховної ради, що засідання комітету відбулося, поправки Павленка розглянуті, і вимагатиму розгляду закону в залі після обіду", - зазначив голова комітету Андрій Шевченко.

Він додав, що були підтримані повістю або частково 7 з 14 поправок.

Як відомо, в понеділок Литвин звернувся до комітету з проханням заслухати поправки Павленка та представників уповноваженого з прав людини.

21 жовтня цей закон мав голосуватися в другому читанні. Янукович обіцяв ОБСЄ та ПАРЄ підтримати цей закон як один з реальних інструментів демократії.

У сигнальному голосуванні за закон проголосувала лише 1 депутат з фракції Партії регіонів - де нараховується 180 депутатів. Тоді Литвин переніc голосування на 2 листопада. Однак у порядку денному цього  закону немає.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування