Регіонали не хочуть, щоб влада була прозорою?

Вівторок, 2 листопада 2010, 14:34
Депутати від Партії регіонів внесли свій законопроект, як вони декларують, щодо доступу до публічної інформації.

Про це оголосили на брифінгу регіонали Олена Бондаренко і Володимир Ландік, які є співавторами документу.

За словами Ландіка, вони внесли новий законопроект, оскільки законопроект про доступ до публічної інформації, який проголосований у першому читанні, не має шансів на ухвалення.

"Я, як співавтор того закону з Андрієм Шевченком, кажу, що ми працювали 2 роки 4 місяці, але прийти до консенсусу не змогли. Уповноважений з прав людини каже, що цей закон "ні в тин, ні в ворота", і ми пішли шляхом внесення змін до нині діючих законів", - сказав регіонал.

У свою чергу Олена Бондаренко заявила, що "сьогодні історичний день", а внесений ними закон "включає пункти, які ми вважали за потрібне взяти з законопроекту про доступ до публічної інформації".

Водночас, як повідомляє кореспондент "Української правди", законопроект Бондаренко-Ландіка не спрощує доступ журналістів до інформації.

Цей документ викладає закон "Про інформацію" в новій редакції, вносить лише кілька поправок в закон "Про науково-технічну інформацію", а також прибирає з закону "Про друковані ЗМІ" статтю "акредитація журналіста", а з закону "Про телебачення та радіомовлення" прибирає статтю "акредитація творчих працівників телерадіоорганізацій".

На питання до Бондаренко, в якій частині її законопроект містить норми доступу до публічної інформації, вона порадили журналістам ще раз його прочитати, не відповівши по суті.

"Вам треба ще раз ознайомитися з текстом. Півгодини вам недостатньо", - сказала Бондаренко.

Вона також заявила, що у своєму законопроекті зберегла норму законопроекту "Про доступ до публічної інформації" щодо надання інформації протягом 5 днів. Водночас у тексті законопроекту Бондаренко-Ландіка такого немає.

Там сказано: "Загальний строк вивчення та задоволення запиту не може перевищувати 20 робочих днів з дня реєстрації запиту".

Бондаренко нічого не змогла відповісти на ці аргументи, відмовившись спілкуватися з журналістом "Української правди".

Водночас Володимир Ландік не зміг спрогнозувати скільки часу займе розгляд законопроекту, оскільки він навіть не розглядався

Як відомо, Закон "Про доступ до інформації" 21 жовтня не був ухвалений парламентом, бо Партія регіонів не дала голосів за нього. Президент Віктор Янукович обіцяв підтримати цей закон.

Парламент переніс розгляд цього питання на 2 листопада, однак він відсутній у порядку денному на вівторок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News