Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича вирішили, що треба переписувати все виборче законодавство

Вівторок, 2 листопада 2010, 16:53
Усе виборче законодавство України потребує змін і приведення його до міжнародних стандартів.

Про це заявила перший заступник глави адміністрації президента Олена Лукаш, коментуючи створення робочої групи з удосконалення виборчого законодавства, повідомляє прес-служба глави держави.

"На даний час система виборчого законодавства в Україні знаходиться на стадії формування", - зазначила вона.

За словами Лукаш, "необхідно позбавлятися усталеної в Україні традиції змінювати напередодні кожної виборчої кампанії виборчі закони".

"Така згубна практика призводить до відсутності можливості заздалегідь ознайомитись з положеннями закону та належним чином реалізувати виборчі процедури", - зазначила чиновниця.

Вона вважає, що це "призводить до більшості організаційних та технічних порушень законодавства під час проведення будь-якої виборчої кампанії та  позбавляє всіх суб'єктів виборчого процесу у належний спосіб скористатися своїми правами".

За словами Лукаш, проведені 31 жовтня 2010 року місцеві вибори "стали найкращим підтвердженням цього".

"Прийшов час поставити крапку в протистоянні між політичними силами, які кожну виборчу кампанію звинувачують одна одну в написанні виборчих законів з метою отримання власної перемоги", - зазначила чиновниця.

"Необхідно розпочати процес закладання фундаменту проведення виборів на усталеній законодавчій основі, положення якої забезпечуватимуть реалізацію конституційних виборчих прав громадян та відповідатимуть міжнародним виборчим стандартам", - заявила вона.

Лукаш зазначила, що завданням робочої групи з удосконалення виборчого законодавства буде "не тільки напрацювання законодавчих актів, а й проведення їх широкого громадського обговорення".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...