Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи закликали протестувати проти результатів виборів по всій Україні

Середа, 3 листопада 2010, 08:13

Комуністи виступили за перерахування бюлетенів в усі органи влади по всіх виборчих і дільничних комісіях - насамперед, у Криму.

Члени виборчої комісії Криму від КПУ заявили, що в Криму зафіксовані численні випадки погроз, підкупу й шантажу, і що вони не довіряють підсумковим протоколам по виборах депутатів Кримського парламенту, повідомляє ТСН.

У заяві трьох членів ТВК говориться, що різні факти вказують на розроблену технологами Партії регіонів "цілу стратегію системної фальсифікації, яка й була покладена в основу проведення виборів".

Комуністи вимагають перерахунку бюлетенів по голосуванню за кандидатів у депутати Верховної ради Криму по кожній виборчій дільниці, як по багатомандатному виборчому окрузі, так і по одномандатних мажоритарних округах.

Лідер кримських комуністів Леонід Грач висловив підтримку луганським комуністам, які "повстали проти беззаконня регіоналів", і закликав українців до масового страйку.

Грач назвав протестні акції комуністів у Луганську "єдиним правильним кроком, інакше ніхто цей шабаш не зупинить".

Лідер кримських комуністів зазначив, що зараз у ході підрахунку голосів фіксується зростання подальших дій регіоналів щодо фальсифікації результатів, іде переписування протоколів.

Грач також закликав українців до масового страйку. "Якщо не будуть почуті наш вимоги, закликаємо всіх до масового страйку - по всій Україні", - заявив він.

Раніше комуністи заявили, що не визнають результати виборів у Луганську міськраду й на посаду мера Луганська, якщо навіть їхній кандидат виграє.

"Ми не визнаємо виборів, навіть якщо виграємо. Такої кількості зухвалих і відвертих фальсифікацій ще не було", - заявив кандидат у мери Луганська від Компартії Спіридон Кілінкаров.

За даними кандидата в депутати Луганської міськради Володимира Медяника, спостерігачами від КПУ складено близько 2 тисяч протоколів про порушення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування