У Януковича відправили БЮТівців у прокуратуру

Середа, 3 листопада 2010, 10:52

Представник президента у парламенті Юрій Мірошниченко радить опозиції звертатися до Генпрокуратури щодо фактів порушень на місцевих виборах.

Про це він сказав, коментуючи ініціативу БЮТ щодо створення ТСК з питань порушення виборчого законодавства та недопуску опозиції до участі у виборах.

На переконання Мірошниченка, у створенні ТСК є сенс, "якщо є підстави розслідувати певні факти".

Разом з тим, на його думку, опозиція вже на самому початку цього процесу декларує свої політичні позиції, "заздалегідь заявляючи про порушення, фальсифікації чи якісь недемократичні дії".

"Якщо ви вже маєте позицію, то для чого ви створюєте ТСК? Збирайте матеріали, передавайте їх до прокуратури і стежте за тим, щоб йшло об'єктивне розслідування. А якщо ви хочете виявити якісь факти, тоді є сенс створити комісію, з'ясувати всі обставини, доповісти про це парламенту і, якщо будуть факти правопорушень, передати їх до правоохоронних органів", - сказав Мірошниченко.

Він також заперечив тезу БЮТівців про те, що проект постанови про створення ТСК було зареєстровано ще минулого місяця, що дає підстави розглядати його в залі без рішення профільного комітету.

"Ви знаєте, що йдеться про постанову щодо створення ТСК у зв'язку з виборами, а вибори аж ніяк не місяць тому завершилися. Тому ця постанова не могла виникнути місяць тому", - сказав Мірошниченко.

Дізнавшись від журналістів про те, що в постанові йшлося про хід всієї виборчої кампанії, він сказав:

"Не можу цього коментувати. Я декларую таку позицію, яку вчора на погоджувальній раді заявив голова Верховної Ради. Але якщо говорити про слова, які вчора лунали з вуст представника фракції БЮТ, то йшлося саме про порушення в деяких областях в день голосування".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування