"Батьківщина": на Рівненщині сфальсифікували перемогу "регіонала"

Середа, 3 листопада 2010, 11:43

Рівненський облвиборчком оголосив переможцем виборів члена Партії регіонів, хоча два кандидати в окрузі набрали однакову кількість голосів і слід було оголосити перевибори.

Про це заявляє прес-служба Рівненської обласної організації партії "Батьківщина".

За результатами голосування 31 жовтня по одномандатному виборчому округу в депутати до Рівненської облради № 35 (м. Кузнецовськ) однакову і найбільшу кількість голосів набрали представник "Батьківщини" Євген Жуков і представник Партії регіонів Володимир Бондаренко.

У "Батьківщині" наголошують, що за чинним законом про вибори, ОВК мала оголосити по цьому округу перевибори. Однак секретар ОВК від Партії регіонів Микола Яцюк заявив, що проводити перевибори "дуже накладно для бюджету" та й у нього раптом з'явилися сумніви щодо цілісності печаток на мішках із бюлетенями.

"Аби "розвіяти" ці сумніви, члени ОВК на закритому засідання прийняли рішення розпечатати мішки з бюлетенями й перерахувати їх", - повідомляє прес-служба.

"При перерахунку члени комісії виявили "пошкоджені" чи "недійсні" бюлетені, і на підставі цього оголосили переможцем представника Партії регіонів, одного з керівників Рівненської атомної електростанції Володимира Бондаренка. Різниця склала три голоси на користь провладного кандидата", - зазначають у "Батьківщині".

На вимогу Жукова та нардепа Юрія Прокопчука надати їм рішення, відповідно до якого члени ОВК перерахували бюлетені, керівники ТВК заявили, що не можуть цього зробити, "бо у них засідання безперервне" і вони не можуть змінити робочий графік засідання.

"Таким чином влада перешкоджає опозиції оскаржити в суді дії ТВК, оскільки для цього потрібен оригінал рішення ТВК", - заявляють у "Батьківщині".

Нардеп Прокопчук викликав міліцію, аби ті задокументували дії членів ТВК, але попри приїзд правоохоронців керівники ОВК відмовилися надавати рішення про перерахунок голосів.

Голова комісії Іван Долганський заявив, що він ніяких документів давати не буде, бо "устал і хоче додому", після чого закликав всіх членів ТВК розходитись по домівках.

"Батьківщина" вимагає від влади "терміново вжити заходів для припинення спотворення волевиявлення громадян і притягти фальсифікаторів до кримінальної відповідальності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...