Кремль випустив пародію, бо роздратований Януковичем?

Середа, 3 листопада 2010, 12:55

Пародія в програмі "Большая разніца" з'явилася через роздратування Кремля діями президента Віктора Януковича.

Таку думку висловив російський політолог Станіслав Бєлковський в інтерв‘ю Бі-Бі-Сі.

За словами політолога,  в Росії сюжет-пародія на Януковича не був дуже популярним у рейтингах, бо нині в тій країні питання української політики не є таким актуальним, як 5-6 років тому.

Однак у пародійному сюжеті, як вважає екcперт, містився сигнал для російського політикуму.

"Для політичної еліти Росії це був сигнал, що Кремль роздратований Януковичем і що Кремль дозволив такий сюжет на Першому каналі", - вважає Бєлковський.

"Москва вже з 2006 року не вважає Януковича своїм агентом впливу. І на останніх президентських виборах Владімір Путін симпатизував Юлії Тимошенко", - зазначив він.

"Звичайно, Кремль намагається це спростувати. І після того, як Янукович прийшов до влади, були надії на те, що будуть значні поступки в економічному плані з боку України, але цих поступок досі немає. І тому, звичайно, Кремль трохи роздарований Віктором Януковичем", - вважає політолог.

Він нагадав, що немає поступу у питаннях об'єднання Газпрому і Нафтогазу, у створенні газотранспортного консорціуму тощо.

"Тому, звичайно, це роздратування накопичується, і це знаходить відображення в таких сюжетах, як пародія на Януковича на "Пєрвом" каналі, яка нагадує значною мірою пародії на Лукашенка - президента Білорусі, до яких російські телеглядачі звикли", - зазначив Бєлковський.

"А крім того, Кремль роздратований контактами Януковича та Лукашенка, які відбуваються у стилі дружби України та сучасної Білорусі. І тим, наприклад, що нафтогін Одеса-Броди буде використовуватися в аверсному режимі для постачання венесуельської нафти через Одеса-Броди до Білорусі", - нагадав експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування