Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко: перехід на рублі недоцільний

Середа, 3 листопада 2010, 17:22

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко виключає можливість укладення міжурядової угоди з Росією про перехід на зовнішньоторговельні розрахунки в рублях.

Про це він сказав у вівторок, повідомляють "Українські новини".

"Я навіть не можу собі уявити, як можна підготувати таку угоду на міжурядовому рівні", - сказав він.

У той же час віце-прем'єр підкреслив можливість розрахунків за зовнішньоторговельними операціями в рублях окремими підприємствами двох країн у разі відповідної домовленості.

"Чим розраховуватися між собою, будуть домовлятися самі підприємства. Якщо це буде вигідно нашим підприємствам, вони можуть це робити", - сказав Тігіпко.

При цьому він вважає за доцільне для українських підприємств переходити в розрахунках з російськими партнерами на рублі в разі, якщо вони мають намір закуповувати в Росії будь-які матеріали для свого виробництва. В іншому випадку Тігіпко не бачить доцільності такого переходу.

Віце-прем'єр підкреслив, що змушувати підприємства розраховуватися в тій чи іншій валюті ніхто не буде.

Як відомо, прем'єр Микола Азаров заявив, що в ході 7-го засідання українсько-російського комітету (27 жовтня) буде розглядатися питання про можливість взаємних розрахунків у рублях.

"Росія ставила питання рублевих розрахунків - ми могли б і цю тему зачепити. Співробітництво у фінансовій сфері - тема, гідна обговорення", - сказав він.

Залишилось невідомим, чи обговорювалася ця тема прем'єрами двох країн на засіданні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування