Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна привчає розвідників до досвіду НАТО

Середа, 3 листопада 2010, 19:38
Україна вивчає досвід країн-членів НАТО у сфері організації діяльності спецслужб.

Про це повідомив радник голови Служби безпеки України Олександр Бєлов після засідання робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Він нагадав, що в рамках робочої групи працює міжнародна група експертів - фахівців у сфері діяльності спеціальних служб: розвідувальних органів, внутрішньої безпеки.

"Протягом двох років ми розглядали 14 питань. Мета діяльності - обмінятися досвідом і дати Україна аполітичну професійну пораду щодо того, як має бути організована діяльність спеціальних служб", - розповів Бєлов.

Він уточнив, що "питання щодо того, як використовувати ці поради та їх імплементувати - це право України".

Як приклад він навів досвід країн НАТО та їх партнерів з питань управління бюджетом сектору безпеки, управління персоналом.

"Головне в цих питаннях - створити умови для людей, які працюють у спецслужбах, щоб вони відчували себе соціально захищеними та мали стимул до сумлінної роботи", - підкреслив Бєлов.

За словами співголови групи, майже всі країни ЄС і НАТО йдуть шляхом системи преференцій для працівників спецслужб, яка дозволяє підібрати якісний персонал, створити їм умови для роботи і систему стимулів.

"Для нас це дуже цікаве питання, тому що нам це теж доведеться робити - і дуже швидко, тому що питання непрофесіоналізму стоїть дуже гостро", - зазначив радник глави СБУ.
 
Разом з тим він зазначив тривалість цього процесу, що обумовлено необхідністю внесення змін до законодавства, нормативно-правових актів, а також наявністю необхідних ресурсів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування