Янукович: Медведько відпрацював свій термін за законом

Четвер, 4 листопада 2010, 12:45

Президент Віктор Янукович подякував колишньому генпрокурору Олександру Медведьку за його роботу.

Про це він заявив у Генпрокуратурі, представляючи її працівникам нового генпрокурора Віктора Пшонку, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"На жаль, Олександр Іванович трохи прихворів, як мені сказали вчора ще, і не зміг бути присутнім, але хочу сказати, що Олександр Іванович відпрацював свій п'ятирічний термін за законом про прокуратуру", - зазначив Янукович.

"За цей час він, безумовно, зробив усе, щоб Генпрокуратура виконувала свою роль найважливішу - захист прав людини, законів України і Конституції", - сказав президент.

За його словами, органи прокуратури завжди були важливою структурною ланкою в Україні, "і саме стабільність, спадкоємність - вони впливали на порядок в Україні, люди це відчули".

У той же час, кажучи про недоліки в роботі органів прокуратури, Янукович зазначив, що на них прямо впливали ті проблеми, які за роки незалежності України існують в державі.

"Якщо немає системного підходу до вирішення будь-яких питань, якщо немає координації виконання тієї чи іншої програми, безумовно, не буде об'єктивного результату", - зазначив президент.

Звертаючись до працівників прокуратури, Янукович наголосив, що їм відомо, "яка частина чиновників робить свій бізнес на бюджеті".

"Тому зараз перше, що ми повинні зробити, визнати, що так далі жити не можна. Нам потрібно зважено підійти до реформування різних напрямків нашого життя, і ви завжди будете стояти попереду - координувати цю роботу", - сказав він.

У той же час, торкаючись теми боротьби з корупцією, Янукович зазначив, що за участю органів прокуратури "ми повинні з нуля відпрацювати корупційне законодавство".

У контексті цього, звертаючись до нового генпрокурора, президент сказав: "Я хочу, Віктор Павлович, щоб ви дали поштовх цьому процесу".

Фото прес-служби президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування