Українська міліція погрожувала зробити другого Гонгадзе з білоруського журналіста

Четвер, 4 листопада 2010, 14:15
У київську квартиру білоруського опозиційного журналіста Олександра Цінкевича намагалися проникнути правоохоронці.

Про це "Українській правді" повідомив сам журналіст.

За його словами, серед правоохоронців було двоє співробітників Управління по боротьбі з організованою злочинністю і полковник міліції з Криму.

Цінкевич заявив, що міліціонери спілкувалися з його дружиною і говорили, що хочуть опитати його "по якійсь справі, пов'язаній з виходом "Комерсанта" в Криму" і вручити повістку.

У свою чергу журналіст рекомендував правоохоронцям звернутися з цим питанням до МЗС, оскільки він акредитований для роботи в Україні й існують спеціальні юридичні процедури.

Проте правоохоронці, за словами Цінкевича, викликали "людину з інструментами" і намагалися зламати двері в його квартиру.

"Я викликав наряд міліції. Після цього вони перестали це робити. Я кілька разів повторював, що існує певна юридична процедура, що у мене в квартирі знаходяться малолітні діти і вони дуже перелякані. Вони (міліціонери) ніяк не реагували і погрожували", - сказав він.

Журналіст розповів, що він дав пояснення наряду міліції, який прибув.

"Після того, як наряд міліції пішов, двоє співробітників УБОЗу мені сказали, що, мовляв, ти дивись, може з'явитися другий Гонгадзе і ми з тобою ще побачимось. Я запитав: ви мені погрожуєте? Вони: ні, не погрожуємо, але ось так просто говоримо" , - заявив Цінкевич.

У той же час, він не знає, з чим можуть бути пов'язані такі дії правоохоронців.

"Сам я з Білорусі, в опозиційному виданні пишу матеріали, в тому числі і по Україні. У минулому я був одним з керівників Об'єднаної громадянської партії", - сказав журналіст.

Як відомо, у жовтні в Криму поширювався фальшивий випуск газети "Комерсант", який дискредитував прем'єра Криму Василя Джарти.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...