Журналістів не пустили на засідання міськвиборчкому

Четвер, 4 листопада 2010, 22:15
Вінницький міськвиборчком прийняв рішення вивести журналістів із зали засідань у супроводі міліції.

Таке рішення в четвер одноголосно прийняли представники дільничних комісій на засіданні виборчкому, повідомляє УНІАН.

Журналісти звернулися до заступника голови міськвиборчкому Миколи Станкевича, який спочатку відмовився взагалі спілкуватися з представниками ЗМІ, а пізніше намагався закрити перед журналістами двері комісії і виштовхнути їх із приміщення.

"Він навіть перевернув стіл, щоб міліція втрутилася в ситуацію і допомогла йому піти від відповідей. Однак співробітники міліції, на очах яких усе це відбувалося, не відреагували на ці події", - наголошується в повідомленні.

Після цього заступник голови міськвиборчкому став виправдовуватися, заявивши, що він не володіє інформацією про хід підрахунку голосів, оскільки він займається організацією прийому виборчої документації.

На прохання журналістів викликати до преси голову виборчої комісії, Станкевич відповів: "Зараз голова комісії веде засідання комісії і не може відповісти на питання".

На питання, чому журналісти не можуть отримати поточну інформацію про хід виборчого процесу, він заявив, що "жодна телекомпанія чи газета не зверталася до комісії з проханням надати таку інформацію".

При цьому він не взяв до уваги той факт, що усне звернення журналіста також є запитом.

Пізніше до журналістів таки вийшов голова міської виборчої комісії Дмитро Шевчук, який повідомив лише, що комісія не підраховувала проміжних результатів виборів і будуть оприлюднені лише остаточні результати.

Шевчук оголосив усім, що відповідно до закону про вибори депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад та сільських селищних, міських голів остаточні результати виборів публікуються в друкованих ЗМІ не пізніше ніж на п'ятий день з моменту встановлення результатів виборів.

"Другого тут не передбачено. Покажіть мені закон, по якому ми повинні вам що-небудь повідомляти?", - звернувся голова комісії до журналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування