У "Регіонах" бачать необхідність зниження людського фактору

П'ятниця, 5 листопада 2010, 18:33
Для зниження ролі людського фактору на виборах потрібно забезпечити кваліфіковану підготовку членів комісій.

Таку думку висловив депутат від Партії регіонів, голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, віце-президент ПАРЄ Іван Попеску.

Він переконаний, що пред'явлення певних кваліфікаційних вимог до членів комісій дозволить значно знизити вплив людського фактору на виборчий процес і уникнути багатьох технічних порушень.

"Щоб виключити або зменшити людський фактор, уникнути технічних проблем, потрібно навчати членів комісій", - цитує депутата прес-служба Партії регіонів.

"По-перше, ми повинні на законодавчому рівні пред'являти певні кваліфікаційні вимоги до кандидатів у виборчі комісії від політичних партій", - зазначив Попеску.

"По-друге, на центральному рівні потрібно передбачити кошти в бюджеті для проведення спеціальної підготовки членів комісій і зобов'язати до цього ЦВК і тервиборчкоми", - уточнив він.

Парламентарій висловив упевненість в тому, що всі недоліки, які мали місце на місцевих виборах, будуть виправлені після прийняття Виборчого кодексу, до якого будуть внесені відповідні норми.

"Залишається прийняти Виборчий кодекс, в якому потрібно передбачити всі нинішні недоліки і недоліки, всі технічні проблеми, які мали місце на місцевих виборах", - зазначив Попеску.

"Щоб технічні проблеми не повторювалися, потрібно ліквідувати передумови до них на законодавчому рівні", - підсумував він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування