Герман хоче співпрацювати з тими, хто не скаржиться на владу закордоном

Субота, 6 листопада 2010, 09:51
 

Українській владі необхідно налагодити тісну співпрацю з недержавними організаціями, оскільки вони відображають реальні настрої в суспільстві/

Таку думку висловила у статті для "Дзеркала тижня" заступник глави адміністрації президента Ганна Герман.

На її думку, НДО роблять для утвердження демократії в країні більше, ніж опозиційні політичні партії.

"На мою думку, влада повинна перейти не просто до діалогу з "третім сектором", а до тісної співпраці з ним", - пише Герман.

"Той, хто вважає, що це неможливо з огляду на якісь ідеологічні чи мотиваційні антагонізми, - помиляється. Влада зацікавлена в коригуванні своєї політики з боку незалежних експертів", - впевнена вона.

На думку Герман, саме НДО можуть донести до влади реальні настрої всередині українського суспільства.

"Усяка влада бажає забезпечити себе підтримкою виборців якщо не назавжди, то на максимально можливий термін. І найкращим союзником для неї тут виступають якраз громадські організації, які відображають реальні настрої в суспільстві", - впевнена вона.

"Без їх урахування прийняття правильних управлінських рішень є ризикованим", - переконана Герман.

За її словами "громадські організації в Україні роблять для утвердження демократії в нашому домі набагато більше, ніж опозиція".

"Критика з їхнього боку на адресу влади лунає хоч і гостра, але, в принципі, конструктивна. Громадські організації намагаються залучати до співпраці інтелектуалів, які вбачають свою місію у формуванні в Україні громадянського суспільства, а не у використанні грантів для кар'єрного просування в політиці", - зауважує Герман.

"NGO не бігають скаржитися на владу по закордонах і не займаються "джинсою", коли йдеться про розміщення критичних матеріалів про Україну у впливових виданнях Старого світу чи за океаном", - переконана Герман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування