В США заявляють, що Україна може дружити з усіма

Неділя, 7 листопада 2010, 11:03
Україна можете мати одночасно добрі стосунки з Росією і добрі стосунки зі США та ЄС.

Про це заявив помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Філіп Гордон в інтерв'ю "Радіо "Свобода".

Він нагадав, що українці заявили про прагнення урівноваженої політики між Росією і Заходом.

"Ми, у свою чергу, сказали тут, що не вважаємо, що це має бути якийсь нульовий варіант і вибір. Ви у Києві можете мати одночасно добрі стосунки з Росією і добрі стосунки зі США та ЄС. І ми знову маємо наміри продемонструвати Києву, що саме так воно і є", - зазначив помічник держсекретаря США.

Коментуючи результати місцевих виборів, Гордон заявив, що "ці вибори не відповідали стандартам відкритості і чесності, на відміну від президентських виборів".

"Я думаю, що світ, Європейський Союз і США уважно стежили за перебігом місцевих виборів в Україні, тому й заявляю, що ми не вважаємо, що вони відповідали демократичним стандартам", - уточнив він.

"Для такої держави, як Україна, котра будує демократію і забезпечує участь у цьому всіх зацікавлених політичних сил, критично важливо мати такий виборчий закон і кодекс, які б відповідали міжнародним стандартам", - зазначив помічник держсекретаря США.

"Наскільки ми знаємо, здається, такого закону й кодексу в Україні немає. Ми вже сказали про це українській владі. Ми готові допомогти Києву в цьому", - додав Гордон.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування