Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Редактора "Комерсанта" у Москві викликали на допит

Понеділок, 8 листопада 2010, 07:56

Головний редактор газети "Комерсант" Михайло Михайлін у понеділок викликаний на допит у СКП РФ у зв'язку з розслідуванням справи про замах на вбивство журналіста газети Олега Кашина.

"У понеділок мене викликали на допит у СКП у справі про побиття журналіста "Комерсанта" Олега Кашина", - повідомив Михайлін "Інтерфаксу".

Він також зазначив, що в неділю ввечері слідчі допитали редактора відділу "Суспільство" Іллю Нагибіна і його заступника Дмитра Ждакаєва.

За словами Михайліна, у неділю був проведений консиліум, на який зібралися найкращі медики Москви. За результатами консиліуму Кашину була зроблена повторна операція.

Головний редактор "Комерсанта" додав, що стан Кашина оцінюється як стабільно-важкий, але він як і раніше перебуває у штучній комі, щоб не допустити больового шоку.

Напередодні дружина Кашина Євгенія Мілова повідомила у своєму блозі на Facebook, що журналісту "Комерсанта" зробили повторну операцію. "Операція була зроблена за підсумками консиліуму. Вона йшла близько трьох годин. Тепер мозку Олега точно ніщо не загрожує. Нам із його батьком навіть дозволили Олега побачити. Він спить", - написала Мілова.

Російський журналіст Кашин був жорстоко побитий двома невідомими в ніч на суботу біля свого будинку в Москві. З важкими травмами він був госпіталізований.

У суботу Кашину була зроблена операція, він був уведений у стан штучної коми. "Олег у медикаментозному сні. Стан стабільно важкий. Ногтьової фаланги лівого мізинця не було при надходженні, одна нога зламана, щелепи зібрали. Є черепна травма, за нею спостерігають", - писала тоді Мілова в Facebook.

За фактом нападу розслідується кримінальна справа за статтею "Замах на вбивство групою осіб". Одна з версій причин нападу - професійна діяльність журналіста.

Справа перебуває на контролі генпрокурора й голови МВС РФ. Президент Росії Дмитро Медведєв доручив вжити усі необхідні заходи, щоб злочин був розкритий.

Як пише "Комерсант", у неділю біля будівлі ГУВС Москви пройшов мітинг на підтримку Кашина, на який прийшло понад 100 журналістів і  громадських діячів. Там же пройшов збір підписів під зверненням до президента РФ із вимогою захистити журналістів від розправи за їхню професійну діяльність. Збір підписів триватиме до п'ятниці.

Водночас, Союз журналістів Росії оголосив, що буде проводити власне розслідування злочину проти Кашина.

У понеділок у Союзі пройдуть консультації з головними редакторами низки провідних російських видань. На них будуть обговорюватися спільна реакція журналістського співтовариства на злочин, а також пропозиція вимагати негайної зустрічі головних редакторів із президентом Медведєвим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування