"Свобода" вимагає без зволікань оголосити її перемогу в Тернополі

Понеділок, 8 листопада 2010, 12:30

ВО "Свобода" вимагає скасувати постанову про перерахунок голосів і оголосити кінцеві результати виборів до Тернопільської міської ради.

Про це заявив голова Тернопільскої обласної ради свободівець Олексій Кайда під час звернення до тернопільської громади, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

"Провладна партія не може змиритися із поразкою на виборах до Тернопільської міської ради. Вона намагається розіграти сценарій фальшувань волевиявлення виборців зразка 2004 року, щоб не допустити у міській раді більшості, за яку проголосували мешканці Тернополя", - стверджує він.

Кайда наголосив, що ще 5 листопада міський тервиборчком за законом мав оголосити результати виборів по всіх мажоритарних округах, "натомість комісія за писаними під кальку скаргами від представників провладної партії ухвалила рішення про перерахунок голосів на семи виборчих округах міста".

За словами Кайди, у хід ідуть "брудні технології, у тому числі зумисні псування бюлетенів".

"Пакет з бюлетенями однієї з дільниць, взятий для перерахунку, не був опечатаний, як цього вимагає закон про вибори до органів місцевого самоврядування. У цьому пакеті були виявлені бюлетені за одного з кандидатів, зіпсовані ще однією позначкою навпроти іншого кандидата, зробленою іншою ручкою", - навів приклад голова облради.

"Розцінюю це як спробу спотворення результатів волевиявлення мешканців Тернополя, намагання сфальсифікувати результати виборів та ввести в оману тернопільську громаду", - зазначив він. 

"Вимагаю припинити грубе порушення законодавства, скасувати постанову про перерахунок голосів і оголосити кінцеві результати виборів до Тернопільської міської ради. Тернополяни зробили свій вибір і його потрібно поважати - подобається він комусь чи ні", - заявив Кайда.

Він також закликав тернопільських правоохоронців зробити все для дотримання тервиборчкомом законодавства.

"Закликаю Тернопільську міську територіальну виборчу комісію чесно та сумлінно виконувати свої обов'язки, не піддаватися на провокації та тиск", - заявив Кайда.

"Тернопільська громада  визначилася. Ви - частина цієї громади. Поважайте вибір, зроблений більшістю - це ваш обов'язок", - додав він.

Як відомо, у неділю, 7 листопада, представники ВО "Свобода" прийшли під стіни приміщення тервиборчкому в Тернополі з вимогою негайно оприлюднити результаті виборів. "Свободівці" не випускають членів ТВК з приміщення комісії та обіцяють цілодобове чергування до оприлюднення результатів виборів, зазначає прес-служба ВО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування