Литвин: "99,9% депутатів" не хочуть швидких виборів до Верховної Ради

Понеділок, 8 листопада 2010, 14:38

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за внесення змін до закону про вибори конституційною більшістю у 300 голосів.

Про це він розповів у понеділок на брифінгу.

На його переконання, таким чином парламенту вдасться уникнути ситуації, коли проста більшість (226 депутатів) під кожні вибори вносить потрібні для себе зміни до закону.

"Реалії вимагають нового закону. Давайте його приймемо цивілізовано, заздалегідь, чітко зафіксуємо, що зміни у цей закон можна буде вносити лише конституційною більшістю, щоб під політичні настрої в процесі виборчої кампанії не вносилися зміни на догоду чи політикам, чи певним політичним силам", - заявив Литвин.

Відповідаючи на запитання, чи може Конституційний Суд прийняти рішення про проведення виборів до Верховної Ради у березні 2011 року, спікер висловив переконання, що рішення КС буде правовим.

Водночас, на його думку, "99,9% депутатів не хочуть виборів, тому що, швидше за все, на наступних виборах система буде змішана, а отже арифметично можна сказати, що 50% нинішніх депутатів не потрапляють до Верховної Ради".

"То скажіть мені, будь ласка, хто хоче реально виборів? Це політична бравада і політичні заяви, за якими нічого не стоїть", - переконаний спікер.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування