Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв визнав, що журналістів потрібно захищати сильніше

Понеділок, 8 листопада 2010, 16:03

Президент Росії Дмитро Медведєв вважає, що журналісти в силу суспільної значимості їхньої праці потребують захисту держави сильніше за представників інших професій.

Про це він заявив на зустрічі зі працівниками "Российской газеты", повідомляє "Інтерфакс".

"Держава повинна найуважнішим чином стежити за працею журналістів, приймати необхідні рішення у випадку зазіхань на здоров'я, на життя журналістів більшою мірою, ніж це стосується інших випадків, у силу суспільної значимості праці журналістів", - сказав Медведєв

Президент РФ послався на думки, які висловлювалися у Твіттері: "Там говорять, що ви (президент) не реагуєте на інші злочини, щодня в країні відбуваються злочини, і не лише в Росії, і дуже тяжкі, але президент реагує чомусь тільки на один із них і робить це адресно".

"Я зробив це навмисно, тому що журналісти - люди, які перебувають у зоні підвищеного ризику", - пояснив глава російської держави.

На думку президента РФ, "держава має більш уважно ставитися до службової діяльності журналістів".

"Завдання журналістів - розповідати правду про людей, події у країні, і робити це професійно й чесно. Тому діяльність журналістів, якими б вони не були - праві, ліві, помірних чи радикальних поглядів - вони будуть завжди викликати дуже різні реакції", - зазначив Медведєв.

Він констатував, що "багатьом людям не подобається те, що про них говорять і пишуть".

"Політикам багатьом не подобається, що про них говорять і пишуть, і мені, напевно, не завжди подобається те, що говорять і пишуть про мене, нашу країну", - зізнався Медведєв.

Але, переконаний президент Росії, "саме в цьому полягає покликання журналіста: щоб через власні погляди, використовуючи власну аргументацію, авторитет, розповідати про ті чи інші події - так, надаючи їм суб'єктивного забарвлення, бо всі ми люди".

"Щоб це право було гарантоване, держава повинна найуважнішим чином стежити за працею журналістів", - підкреслив Медведєв.

Як повідомлялося, у ніч на суботу в Москві, біля свого будинку, був жорстоко побитий журналіст російської газети "Комерсант" Олег Кашин. З важкими травмами він був госпіталізований і прооперований. За останнім даними, він перебуває у штучній комі для запобігання больового шоку.

За фактом нападу порушено кримінальну справу за статтею "Замах на убивство групою осіб". Одна з версій причин нападу - професійна діяльність журналіста.

Президент Медведєв доручив ужити всі необхідні заходи, щоб злочин був розкритий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування