Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров запевняє, що не відмовляв Австрію від російської труби

Понеділок, 8 листопада 2010, 17:27
Австрія займає позицію, згідно з якою шляхи постачання газу мають бути диверсифіковані.

Про це заявив прем`єр Микола Азаров, коментуючи реакцію федерального канцлера Австрії Варнера Файманна на пропозицію української сторони конструктивно ставитися до позиції України щодо "Південного потоку".

"Реакція канцлера, коли розмова проходила віч-на-віч, була абсолютно адекватною. Яка різниця Австрії, з якого потоку одержувати газ", - цитує Азарова УНІАН.

"Австрія, як і будь-яка інша країна, зацікавлена в конкуренції систем, що поставляють газ, у надійності їх роботи, у можливості диверсифікації постачання газу. Отже така позиція абсолютно зрозуміла", - сказав прем'єр.

При цьому він зазначив, що Україна не закликала Австрію відмовитися від участі в будівництві газопроводу "Південний потік".

"Ми не закликали Австрію зайняти позицію якоїсь протидії цьому будівництву, тому що ми прекрасно розуміємо, що цього не буде", - розповів Азаров.

"Але ми звернули увагу керівництва Австрії на те, що існують й інші можливості. Зокрема, це і модернізація нашої газотранспортної системи. Це дешевша й надійніша можливість для транзиту газу, зокрема, і до Австрії", - уточнив він.

Прем'єр наголосив, що ставити за мету відмову Австрії від участі в "Південному потоці" безглуздо, і Україна такої мети не ставить.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування