Ющенко вважає, що Генпрокуратурі буде достатньо і старої крові

Понеділок, 8 листопада 2010, 18:23
Спроба поставити під сумнів результати експертизи крові Віктора Ющенка може призвести до сумніву в готовності України визнавати акти міжнародного права.

Про це заявила речник екс-президента Ірина Ванникова, повідомляє УНІАН.

"Віктор Ющенко очікує відновлення законного перебігу кримінальної справи щодо свого отруєння", - наголосила вона.

Ванникова повідомила, що колишній глава держави звернувся 15 жовтня 2010 року з листами до президента Віктора Януковича та Генпрокурора.

За її словами, приводом до такого звернення став лист "Про необхідність призначення повторної судово-медичної експертизи та надання експертам додаткових матеріалів", надісланий Ющенку Генпрокуратурою.

"Ющенко найбільше зацікавлений у всебічному, повному і чесному розслідуванні справи про своє отруєння, завершенні слідства та передачі матеріалів до суду, однак ціла низка положень листа від Генпрокуратури дивує", - підкреслила речник.

Як зазначила Ванникова, у зверненні до президента і генпрокурора Ющенко, як потерпілий у справі, наголосив на принципових для об'єктивного розгляду справи обставинах.

За її словами, дослідження крові Ющенка в іноземних лабораторіях здійснювалося на підставі міжнародних слідчих доручень Генпрокуратури, направлених у передбаченому законодавством порядку до Мінюсту та спеціально уповноважених правоохоронних органів Бельгії, Великої Британії та Німеччини.

"Спроби поставити під сумнів результати експертизи, що була проведена на підставі досліджень іноземних лабораторій, чи проведення повторної експертизи через 4 роки слідства може призвести до сумніву в готовності України визнавати акти міжнародного права та до звинувачень у використанні слідства з метою політичних переслідувань", - підкреслила Ванникова.

Відтак Ющенко очікує від Генпрокуратури відновлення законного ходу справи, враховуючи надані протягом 2005-2009 років результати аналізів та висновки самих представників Генпрокуратури.

Як відомо, 7 листопада новопризначений генпрокурор Віктор Пшонка підтвердив наміри провести додатковий аналіз крові Ющенка в рамках розслідування справи про його отруєння.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування