Луценко каже, що його проблеми - через підтримку Тимошенко

Вівторок, 9 листопада 2010, 08:33

З екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка взяли підписку про невиїзд.

Про це він повідомив газеті "Комерсант-Україна" у понеділок.

За його словами, кримінальна справа перекваліфікована зі ст. 364 КК (за фактом зловживання владою чи службовим становищем посадовими особами МВС) на ч. 3 ст. 191 КК (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Луценко зазначив, що керівництво ГПУ створило "спеціальну мобільну групу зі слідчих в особливо важливих дорученнях", а з нього була взята підписка про невиїзд.

"Приблизно десять днів тому один із керівників Партії регіонів попередив мене: якщо я не перестану публічно підтримувати БЮТ і її лідера, у мене виникнуть проблеми", - розповів він.

"І ці проблеми справді виникли: у п'ятницю, 5 листопада, я був зненацька викликаний у Генпрокуратуру з приводу пенсії свого водія, яка останнім часом стала об'єктом роботи сотні співробітників правоохоронних органів", - зазначив Луценко.

"Не гаячи часу, мені пред'явили постанову про порушення кримінальної справи й повідомили, що зі свідка я одразу перетворююся в обвинувачуваного. За версією ГПУ, міністр Луценко, який керує колективом у 300 тис. осіб зі щорічним бюджетом відомства в 8 млрд грн, вступив у змову зі своїм водієм, щоб викрасти з бюджету близько 40 тис. грн..", - сказав він.

"І тепер, незважаючи на цілковиту абсурдність підозр, це стало кримінальною справою №1 в Україні", - заявив екс-голова МВС.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник повідомляв, що претензії до Луценка є по прийому на роботу водія.

Нібито особистий водій Луценко "був прийнятий на роботу у МВС після 47 років, тоді як максимальний вік для цього - 45" і "протягом двох років водію були присвоєні звання від капітана до підполковника, і, крім значної заробітної плати, він періодично отримував додаткові виплати".  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування