Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича пікетують через вибори у Василькові

Вівторок, 9 листопада 2010, 12:28

Жителі міста Васильків Київської області пікетують адміністрацію президента, протестуючи проти фальсифікації виборів міського голови.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив кандидат на посаду міського голови Василькова Анатолій Боровик.

Він наголосив, що під час перерахунку голосів територіальною виборчою комісію результати виборів були сфальсифіковані, і з відповідною заявою - повідомленням про злочин - він 4 листопада звернувся до Генеральної прокуратури, обласної та міської прокуратур, а також до Служби безпеки України.

За словами Боровика, відповідно до протоколів з "мокрими" печатками, за нього як кандидата на посаду міського голови проголосувало 2 тисячі 867 виборців, за кандидата від Партії регіонів, діючого мера Сергія Іващенка - 1 тисяча 681 виборець.

"Тобто, на тисячу 176 виборців менше", - звернув увагу кандидат.

3 листопада ТВК прийняла рішення про перерахунок колосів на підставі неналежного запакування виборчих документів дільничною виборчою комісією, яке було виявлено після транспортування і передачі документів до Васильківської міської виборчої комісії.

"Після перерахунку голосів результати виборів стали прямо протилежними - у Іващенка стало на 58 голосів більше, ніж у мене", - заявив Боровик.

Неспівпадіння результатів повторного перерахунку і результатів, встановлених ДВК, більше ніж на 1 тисячу 200 голосів, свідчить про "брутальне, масштабне, спеціально організоване фальшування виборів на користь кандидата від Партії регіонів", стверджує Боровик.

У звернені до Генеральної прокуратури він також зазначає, що під час транспортування виборчих документів до Васильківської виборчої комісії, за його даними, відбулось розпакування пакетів з виборчою документацією та підміна їх іншими виборчими документами, що є порушенням законодавства та містить у діях членів комісій ознаки злочину, передбаченого 158-ю статтею Кримінального кодексу України.

У своїй заяві Боровик просить порушити кримінальну справу відносно посадових осіб дільничних виборчих комісій та Васильківської міської виборчої комісії за вчинення ними злочину.

Також Боровик повідомив, що представники різних партій, які брали участь у виборах у Василькові, надіслали президенту Віктору Януковичу відкритий лист, у якому просять захистити право громадян вільно обирати владу, бути обраним і забезпечити проведення чесних і прозорих виборів у Василькові.

"Просимо вас зупинити даний процес (фальсифікацій) і притягнути до кримінальної відповідальності фальсифікаторів виборів та забезпечити нормальний процес виборів у Василькові шляхом проведення позачергових виборів", - процитував він лист.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування