Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ заперечує, що слухає журналістів

Вівторок, 9 листопада 2010, 15:39

Речник СБУ Марина Остапенко заперечує інформацію про прослуховування трьох журналістів: Володимира Бойка, Станіслава Речинського та Сергія Лещенка.

Пр оце вона заявила в коментарі "Телекритиці" у відповідь на інформацію, яку оприлюднив Володимир Бойко в статті "Журналісти - "контрабандисти".

Бойко у своєму матеріалі стверджує, що СБУ прослуховує телефони трьох журналістів.

У статті йдеться про те, що для того, щоб поставити телефони журналістів на прослуховування, управління Служби безпеки України в Луганській області направило подання до центрального апарату СБУ. В поданні йшлося не про журналістів, а про луганського контрабандиста. Крім того, прослуховування вже було санкціоноване головою Апеляційного суду Луганської області.

"Ця стаття вигадка від початку до кінця. По-перше, СБУ діє винятково в межах законодавства, і якщо існують якісь документи, як стверджує автор статті, то нехай він віднесе їх до Генпрокуратури, яка здійснює загальний нагляд за діяльністю СБУ. По-друге, видно, що людина, яка надавала інформацію для написання цієї статті, не володіє механізмами проходження документів у службі", - заявила Остапенко.

"Це вже не перший випадок такого характеру. Можу припустити, що автора статті просто надурили, або підсунули якісь сфабриковані документи, і він став жертвою тих, хто намагається привернути увагу до своєї персони",  - додала речниця СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування