У Тягнибока заявляють, що міліція хоче залякати народ

Вівторок, 9 листопада 2010, 17:32
Міліція хоче сфабрикувати кримінальну справу проти активістів, які пікетували Івано-Франківську облдержадміністрацію та облвиборком.

Про це заявили в прес-службі партії "Свобода".

"Зараз правоохоронці намагаються сфабрикувати кримінальну справу проти учасників мирного зібрання. Для цього вони хочуть показати, що правоохоронці стали жертвою порушення громадського порядку", - йдеться в заяві.

В "Свободі" ж стверджують, що "сотні свідків та відеокамери чітко зафіксували, що без будь-якого попередження саме бійці "Беркуту" почали застосовувати силу проти мирних громадян та звіряче побили прихильників "Свободи".

Партійці заявляють, що це робиться для тогою, щоб "залякати українців, щоб вони не виходили на вулиці і не захищали результати свого волевиявлення 31 жовтня 2010 року".

"Свобода" заявляє, що готова надати всі необхідні докази та залучити покази свідків, які підтверджують факти грубого застосування сили бійцями та доводять мирний характер зібрання. 

Як відомо, в "Свободі" заявили, що 9 листопада у Івано-Франківську бійці спецпідрозділу напали на лідера партії Олега Тягнибока та побили кількох прихильників "Свободи".

Наразі постраждалі вже пройшли медичну експертизу, яка визначила ступінь тяжкості їхніх ушкоджень.

Міліція заявила, що представників "Свободи" ніхто не бив.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування