Янукович підкреслив, що у конфліктах треба поважати цілісність держави

Середа, 1 грудня 2010, 08:46


Україна підтримує зміцнення й більш ефективне застосування механізмів ОБСЄ у сфері раннього попередження конфліктів і запобігання їм.

Про це заявив президент Віктор Янукович заявив на пленарному засіданні саміту ОБСЄ в Астані у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що Україна виступає за пошук взаємоприйнятих рішень наявних конфліктів у регіоні ОБСЄ на основі норм і принципів міжнародного права, зокрема, поваги до суверенітету й державної цілісності держав.

"Найбільш серйозний виклик для нашої Організації (ОБСЄ) і найбільшу загрозу регіональній безпеці й стабільності становлять неурегульовані конфлікти... Україна підтримує зміцнення й більш ефективне застосування механізмів ОБСЄ в сфері раннього попередження конфліктів і запобігання ним", - сказав він.

За словами Януковича, країнам-учасницям ОБСЄ необхідні чіткі домовленості щодо заходів забезпечення й заходів довіри між усіма країнами Європи, незалежно від їхнього членства в оборонних об'єднаннях.

Президент України також вважає, що чинний режим контролю за звичайними озброєннями вимагає модернізації.

Крім того, Янукович вважає, що в умовах глобальної фінансової кризи ОБСЄ може надавати корисні можливості для підтримки політичного діалогу між державами з метою своєчасного реагування на виклики економічного характеру.

Янукович також вважає, що питанням екологічної безпеки також має приділятися пріоритетна увага.

"Справжня енергетична безпека має базуватися на спільних інтерес усіх учасників енергетичних ланок. Україна сприяла й сприятиме пошуку ролі й місця ОБСЄ в цьому діалозі", - сказав він.

Янукович також наголосив, що Україна підтримує переказ ОБСЄ статусу міжнародної організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування