Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко лякають, що росіяни заберуть "Нафтогаз" за борги

Середа, 1 грудня 2010, 10:34

Депутат від БЮТ Олександр Гудима побоюється продажу "Нафтогазу" російським банкам за борги.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу", повідомляють "Українські новини".

"Кожен місяць "Нафтогаз" виплачує "Газпрому" 1 мільярд доларів і вже 2 місяці поспіль за кредити в основному російських банків. Таким чином НАК скочується в боргову яму, а всі борги будуть в руках тримати російські банки", - заявив депутат.

"Тобто можна стверджувати, що "Нафтогаз" штучно доводять до банкрутства, і тими рятівниками, які викуплять залишки "Нафтогазу", будуть російський банки", - вважає Гудима.

Депутат розкритикував енергетичну політику Кабміну, зокрема його заклики до місцевої влади брати кредити в місцевих банках для оплати боргів перед "Нафтогазом".

"Звичайно, взимку всі будуть позичати гроші...І всі будуть мати стільки боргів, що настане така хвиля - я думаю, не через місяць, а навесні, в лютому, - що почнеться фінансовий колапс в тепловій енергетиці. Будуть нездатні заплатити за російський газ, починаючи з лютого місяця", - додав він.

На думку Гудими, виходом з ситуації, що склалася має стати максимальне скорочення споживання російського газу Україні. Він вважає, що це дозволить зменшити не тільки енергетичну, а й політичну залежність країни від Росії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування