Засновника WikiLeaks шукає Інтерпол

Середа, 1 грудня 2010, 11:09

Засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа Інтепорл оголосив у міждержавний розшук.

Про це повідомляє CNN.

Оголошення у розшук зроблено у відповідь на прохання Шведського суду. Ассанжа звинувачують у зґвалтуванні та сексуальних злочинах.

На ім'я Ассанжа видано так зване "червоне попередження". Це порада та вимога, яка видається 188 країнам – членам Інтерполу, сприяти національній поліції у пошуку та визначенні людей, яких розшукують. Якщо Ассанжа затримають, його мають передати Швеції.

Місце знаходження Ассанжа наразі невідоме. Раніше Еквадор заявив про свою готовність прихистити Ассанжа на своїй території.

Водночас радник прем'єра Канади Стівена Харпера Том Фланаган закликав до смертної кари для Ассанжа в ефірі CBC. "Я був би радий, якби Ассанж зник", - також зазначив він

Водночас Бредлі Меннінгу, якого звинувачують в організації витоку секретних документів Пентагону та Держдепартаменту щодо війни в Іраку та Афганістані на сайт WikiLeaks загрожує 52 роки ув'язнення, пише газета "The Guardian".

Меннінгу 23 роки, він був аналітиком американської військової розвідки.

Як відомо, на початку цього тижня сайт WikiLeaks почав викладати секретні документи понад 250 000 листів від дипломатів американських посольств до Держдепартаменту. Перед цим сайт публікував документи щодо воєн в Іраку та Афганістані.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News