КС вирішив, що в 2010 році Держбюджет був неправильним

Четвер, 2 грудня 2010, 09:58

Конституційний Суд визнав неконституційними низку положень державного бюджету на 2010 рік.

Відповідне рішення оголосив головуючий на засіданні суду Анатолій Головін, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Зокрема, КС визнав неконституційними положення статей 14, 24, 64 закону "Про держбюджет на 2010 рік", а також пункти 7-13 розділу 7 "Прикінцеві положення".

Стаття 14 закону передбачає, що при здійсненні державних запозичень і надання державних гарантій міністр фінансів за дорученням Кабінету Міністрів має право приймати зобов'язання від імені України, пов'язані із здійсненням таких позик.

Стаття 24 передбачає внесення змін до частини 2 статті 21 закону "Про приватизацію держмайна", що дозволяє у процесі приватизації державного майна оплату його вартості у вільно конвертованій іноземній валюті.

Стаття 64 закону встановлює, хто належить до членів сім'ї пільговиків.

Пункти 7-13 заключних положень призупиняють дію в 2010 році закону "Про рентні платежі за нафту, природний газ і газовий конденсат", та окремих положень Кодексу про надра, законів "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" та "Про нафту і газ".

Згідно з рішенням КС, всі визнані неконституційними положення закону "Про держбюджет-2010" втрачають чинність з дня ухвалення КС цього рішення.

Як відомо, в червні 54 депутати направили до КС подання про відповідність Конституції окремих положень держбюджету-2010.

Після затвердження парламентом 27 квітня проекту держбюджету-2010 низка експертів і депутатів заявили, що цим документом встановлюється ручне регулювання економіки Кабміном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування