Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Національне радіо не хоче транслювати Раду цілий день: борги, сітка…

Четвер, 2 грудня 2010, 11:48

Національна радіокомпанія просить Верховну Раду відмовитися від трансляції засідань парламенту цілий день, а робити підсумкові програми.

Як повідомляє "Телекритика", гендиректор НРКУ Тарас Аврахов звернувся до комітету ВР із питань свободи слова та інформації з проханням внести зміни до постанови Верховної Ради щодо трансляції всіх її пленарних засідань, оскільки це анахронізм.

"Я пропоную ставитися до НРКУ як до повноцінного ЗМІ. Трансляція, яка триває майже цілий день, не тільки ламає сітку мовлення каналу, а й порушує договори про висвітлення діяльності інших органів влади", - заявив Аврахов.

"Кім того, у нас тривають чотири судові процеси щодо боргів парламенту за трансляцію", - сказав він.

Аврахов запропонував кожного сесійного дня робити 10-хвилинні програми про підсумки засідань парламенту та щотижневу підсумкову програму.

Крім того, закон передбачає, що НРКУ має транслювати відкриття, закриття сесій та парламентські слухання.

Секретар комітету Юрій Стець зазначив, що він проти обмежень закону постановами, додавши, що рішення щодо тривалості трансляції має ухвалювати редакційна рада.

На думку заступника голови комітету Олександра Голуба, з політичної точки зору постанову про повну трансляцію можна пояснити, але з професійної – це повний абсурд.

А голова комітету Андрій Шевченко виступає за трансляцію.

Він запропонував допомогти повернути борги Верховної Ради НРКУ.

Члени комітету вирішили звернутися з листом до керівника апарату Верховної Ради Валентина Зайчука і підготувати зміни до постанови парламенту щодо трансляції всіх її пленарних засідань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування