У армії запевняють, що за Януковича їм стало краще

П'ятниця, 24 грудня 2010, 12:01

70% коштів оборонного бюджету 2011 року буде направлено на утримання, а 30% - на розвиток Збройних Сил.

Про це заявив начальник Генштабу – головнокомандувач Збройних Сил генерал-полковник Григорій Педченко в ефірі Першого національного, повідомляє прес-служба Міноборони.

"На сьогодні ми профінансовані фактично на 98 відсотків. Але є проблеми з наповненням коштами спеціального фонду. І проблема не в тому, що армія не змогла реалізувати надлишкове майно у визначених обсягах, а у недосконалій нормативно-правовій базі", - сказав він.

За словами Педченка, "Міноборони і Генштабом були зроблені розрахунки фінансових потреб на 2011 рік – 27 мільярдів гривень".

Однак, як додав генерал-полковник, держава поки що не в змозі забезпечити такий рівень фінансування армії.

"Якщо у попередніх оборонних бюджетах практично 92 відсотки коштів спрямовувалися на утримання, а простіше сказати на "проїдання", то у наступному році 13,6 мільярдів гривень розподілені таким чином, що 70 відсотків буде направлено на утримання, а 30 відсотків на розвиток", – сказав він.

Крім того, Педченко заявив, що позаблоковий статус України не означає, що країна "займає кругову оборону".

"Ми є активними учасниками міжнародних процесів у військовій сфері. Ми розвиваємо військове співробітництво з Європейським Союзом, Північноатлантичним альянсом, Росією. Це ті пріоритети, які визначені у зовнішній політиці нашої держави", – сказав він.

Українська правда