Тимошенко зрозуміла мету Пшонки і дарує Януковичу посібник

П'ятниця, 24 грудня 2010, 15:46

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що нова влада через кримінальне переслідування намагається не допустити її до будь-яких наступних виборів.

Таку думку Тимошенко висловила сьогодні журналістам перед допитом у Генеральній прокуратурі, коментуючи заяву генерального прокурора Віктора Пшонки про порушення кримінальної справи щодо купівлі автомобілів "швидкої допомоги" "опель-комбі".

"Їхня мета на фоні їхнього відношення до країни, розуміючи, що люди їм вже не довіряють, просто не допустити мене особисто до будь-яких виборів", - сказала Тимошенко.

За її словами, нова кримінальна справа, як і кримінальна справа щодо нецільового використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу, є безпідставною.

"Нові кримінальні справи саме такі, як і кримінальна справа за виплату пенсій. Нічого іншого вони мені інкримінувати не можуть. Все це виглядає абсурдно, ганебно і для країни досить ризиковано", - наголосила вона.

Тимошенко також заявила, що вона хоче подарувати президенту Віктору Януковичу підручник, що називається "Судовий звіт у справі антирадянського правотроцкістського блоку".

"Я хочу передати Віктору Федоровичу, що якщо він уже узявся за репресії... так хоч би народ не смішив і не саджав екс-прем'єр-міністра за пенсії, а вже б почитав... Отут чітко розписано, як робити репресії. Це розвідка на користь інших країн, шпигунство - це якось цивільніше звучить, ніж виплата пенсій людям у кризу.

Тимошенко відзначила, що вона хоче подарувати цей "посібник" Януковичу "для того, щоб він хоч щось навчився робити у своєму житті, хоча б репресії толком".

УНІАН, Інтерфакс